XIII Convenció Europea de Muntanya

Configurant el futur de les economies de muntanya

Del 15 al 18 d'octubre de 2024
Puigcerdà - Catalunya

Economies de muntanya

Organitzada per Euromontana, la Generalitat de Catalunya i el CREAF, la Convenció es basarà en la visió 2050 per a zones de muntanya que es va articular durant l'anterior Convenció Europea de Muntanya celebrada a Calàbria l’any 2022, i se centrarà en com fer que les economies de muntanya siguin més sostenibles, resilients i pròsperes.

Les economies de muntanya es basen en sectors econòmics que són el motor d’aquestes regions, proporcionen ocupació a les comunitats de muntanya i serveis ecosistèmics essencials per a la societat en general, i sovint estan inserides en identitats i valors territorials.

No obstant això, aquestes cadenes de valor s'enfronten a una sèrie de reptes econòmics, socials i ambientals, agreujats per les limitacions geogràfiques de les zones de muntanya. La XIII Convenció Europea de Muntanya serà una oportunitat per explorar i identificar solucions i camins per superar alguns d'aquests reptes.

A través de sessions plenàries, taules rodones amb experts i tallers interactius, la conferència abordarà els següents temes:

  • Com seran les economies de muntanya del futur?
  • Com donar més valor als productes agrícoles i reintroduir el sector secundari a les zones de muntanya?
  • Com augmentar la resiliència mitjançant la diversificació?
  • Quins models econòmics en un context de transicions ambientals i climàtiques?
  • Com atraure i retenir treballadors?
  • Com aprofitar els vincles entre les zones rurals i urbanes per construir economies de muntanya pròspers i resilients?

Sobre les Convencions Europees de Muntanya

Les Convencions Europees de Muntanya són grans esdeveniments per als actors de la muntanya a Europa. Euromontana organitza aquest esdeveniment cada dos anys, juntament amb una de les seves organitzacions membres, cada vegada en una regió de muntanya europea diferent. Les convencions solen atraure centenars d'experts i parts interessades de diferents sectors a tot Europa, inclosos representants de la Comissió Europea, ministeris nacionals, empreses locals, universitats i agències de desenvolupament.

Edicions anteriors

Sobre Puigcerdà

Una Convenció al bell mig dels Pirineus catalans

La Convenció 2024 tindrà lloc a Puigcerdà, a la comarca de la Cerdanya (Catalunya). Puigcerdà es troba al cor dels Pirineus, a una altitud d'aproximadament 1.200 metres, i fa fronter amb França.

Informació pràctica

Organitzadors

Euromontana
Generalitat de Catalunya
CREAF

Socis

NEMOR
Rural Pact

Per a qualsevol informació, si us plau, contacteu amb info@euromontana.org